Cukiernia istnieje na rynku od prawie 50 lat!
Ciastka miodowe, owsiane, pierniki, słodycze wykonane z batonu zbożowego, sezamki, czekoladki, makaroniki, muffiny, mazurki – na wszystkie produkowane przez nas słodkości możemy nanieść zleconą grafikę, zdjęcie bądź napis. Nadruk cyfrowy wykonujemy jadalnymi tuszami w technologii full color. Grafika może zostać naniesiona bezpośrednio na ciastku, na polewie lukrowej bądź na masie cukrowej. Ze względu na to, że podłoże do druku nie jest standardowe kolory nadruku mogą być, w pewnym stopniu, przekłamane.
Niemalże całość oferty możemy wykonać w rozmiarze, kształtach i formie oczekiwanej przez Państwa. Możemy także dostosować się do Państwa wymagań dotyczących np.: składu surowcowego produktów, kolorystyki czy sposobu pakowania.
Wypiekane przez cukiernię słodycze mają dwu-, trzymiesięczne okresy przydatności do spożycia. Jedynymi wyjątkami od tej reguły są muffiny i makaroniki, które najlepsze do spożycia są w okresie od 7 do 10 dni od dnia wysyłki. Wszystkie produkty z powodzeniem wysyłamy pocztą kurierską nie tylko w Polsce, ale także za granicę.
Słodycze naszej produkcji standardowo pakowane są indywidualnie w woreczek celofanowy spięty złotym klipsem. Za dopłatą, w miejsce klipsa, zawiążemy satynową wstążeczkę lub sznureczek konopny. Na życzenie możemy również wydrukować i dołączyć personalizowany bilecik.
W swojej ofercie posiadamy także w pełni kompostowalne ekoworeczki PLA.
Ze względu na to, że słodycze reklamowe wykonywane są ręcznie, możemy sobie pozwolić na krótkie serie poszczególnych wzorów oraz dopracowanie szczegółów dekoracji tak, by jak najlepiej spełnić Państwa oczekiwania.
Składy naszych ciasteczek:
- ciastka miodowe - mąka pszenna, cukier, miód sztuczny, masa jajowa pasteryzowana, margaryna cukiernicza (oleje roślinne: słonecznikowy, kokosowy), substancja spulchniająca – soda.
- ciastka owsiane - płatki owsiane (30%), mąka pszenna, cukier, olej palmowy i rzepakowy, syrop glukozowy, glukoza, serwatka w proszku, jaja i żółtka w proszku, substancja spulchniająca - soda, białka mleka, aromaty, sól, barwniki: ryboflawina, karoten.
- pierniki - mąka pszenna, cukier, miód sztuczny, masa jajowa pasteryzowana, margaryna cukiernicza (oleje roślinne: słonecznikowy, kokosowy), substancja spulchniająca - soda, cynamon, kakao, ziele angielskie, imbir, kolendra, goździki.
- baton zbożowy - płatki owsiane, ziarna słonecznika, siemię lniane, płatki sojowe, ziarna żyta, pestki dyni, sezam, całość posłodzona miodem naturalnym z dodatkiem odrobiny tłuszczów roślinnych.
- baton czekoladowy - baton zbożowy z dodatkiem belgijskiej czekolady deserowej.
- sezamki - mąka pszenna, cukier, sezam (25%), siemię lniane (10%), karmel, błonnik jabłkowy, margaryna cukiernicza (oleje słonecznikowy i kokosowy).
- makaroniki - mączka migdałowa, cukier, białko jaja kurzego w proszku, woda, nadzienie - ganasz z białej czekolady ze śmietaną i aromatem smakowym.
Nadruki wykonujemy na masie cukrowej bądź lukrze o składach:
- Masa cukrowa - cukier; skrobia kukurydziana; syrop glukozowy; olej z ziarna palmowego częściowo utwardzony; woda; dekstroza; stabilizator E422; emulgatory: E473, E472c; substancja zagęszczająca E415; regulator kwasowości E270; substancja konserwująca E202; aromat.
- Lukier - białko jaja kurzego, cukier puder, syrop glukozowy, sok z cytryny.
- Barwniki jadalne - E133, E122, E151, E102, E110.